Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Badkamer renovatie, verbouwen en samenstellen

Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is voor je badkamer renovatie of je badkamer verbouwen. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. De dagen dat de badkamer een puur functionele ruimte was zijn allang vervlogen. De badkamer moet een plek zijn om prettig je dag te beginnen of juist ontspannen te eindigen.

Bij een badkamer renovatie kun je denken aan het veranderen van het volledige ontwerp van de ruimte, maar ook het aanpassen van een deel van het sanitair of de installatie van een nieuw badkamermeubel. 

Is de badkamer in je (nieuwe) huis eigenlijk niet jouw ding. Of je wilt heel graag een bad want elke keer ruzie met dat plakkerige douchegordijn gaat ook vervelen. Het is duidelijk tijd voor een renovatie of grondige verbouwing! Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Badkamer renovatie tijd voor een nieuwe indeling

Voordat je een ons inschakelt om de badkamer te laten renoveren of opnieuw aan te leggen is het verstandig eerst na te denken over het ontwerp en indeling ervan. Voldoet de huidige indeling aan je wensen en eisen, of moet er enig breekwerk aan te pas komen of moeten er leidingen verlegd worden?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je voor een ligbad of een stortdouche? Vloerverwarming of een radiator? Duurzame Led-verlichting of toch spotjes? Maar een badkamer renovatie is veel meer dan dat. Het gaat ook over tegelwerk, kranen, leidingen, afzuiging…!

Keuzes, keuzes, keuzes?

Een goed verbouwde badkamer zal zeker vijftien jaar meegaan. In die tijd kan er heel wat gebeuren. Denk aan gezinsuitbreiding.Voor kinderen zou je een bad kunnen overwegen. Ben je al wat ouder, dan let je waarschijnlijk meer op praktische voordelen zoals een inloopdouche.

Badkamer verbouwen plan een ontwerp

Voordat je de badkamer laat opknappen, verbouwen of renoveren, is het belangrijk om een ontwerp te maken van de ruimte. Een ontwerp kan bestaan uit een aantal kleine aanpassingen, maar ook een volledige renovatie.

Begin je met plannen maken, realiseer je dan dat een ligbad minstens 2 m² in beslag neemt en een douche minimaal 1 m². Wees in je ontwerp royaal met de in- en uitstapruimte. Voor een open inloopdouche zonder deuren moet je al snel op een inloopruimte van 180 centimeter of meer rekenen. Voor een gewone douche heb je zo’n 70 cm ruimte aan de voorkant nodig, voor een bad minstens 65 cm aan de kant waar je uitstapt. Houd voor de wastafel 65 cm ruimte aan voor de voorkant en 15 cm aan de zijkanten. Houd voor een wc 50 cm ruimte aan de voorkant aan en 20 cm aan de zijkanten.

Elke centimeter optimaal benutten en daarbij een prettige sfeer creëren, dat is waar wij goed in zijn. Wij vormen graag samen met je één team en helpen je bij het verwezenlijken van al jouw badkamerdromen en bieden een passend advies op maat.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews