Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Vloerverwarming laten aanleggen

Vloerverwarming laten aanleggen in onder andere in Groningen en Assen komt steeds meer intrek. Omdat deze op een laag temperatuur werkt. Dit in tegenstelling van radiatoren die op hoge temperatuur werken. Hierdoor bespaar je met vloerverwarming dus energie. Daardoor wordt de vraag naar het aanleggen van vloerverwarming steeds groter. Want met vloerverwarming heb je het hele jaar behaaglijkheid en bespaar je ook nog eens op energiekosten.

Ten eerste geeft vloerverwarming een aangename stralingswarmte. Ten tweede wordt de temperatuur in de ruimte overal gelijk verdeeld. Tevens het derde punt is dat de lucht circulatie lager is. Daardoor treden geen stofwervelringen op. Zodoende een gezonder leefklimaat.  Er is nog een belangrijke reden om vloerverwarming aan te leggen,namelijk het vloerverwarmingssysteem is niet zichtbaar aanwezig. Dus kun je optimaal gebruik maken van de ruimte.

Kortom vloerverwarming bespaart energie en is duurzaam en zeker in combinatie met een warmtepomp.

Maar wat is vloerverwarming

Deze bestaat uit leidingen gevuld met water die in de vloer worden aangelegd. Ze worden vervolgens aangesloten op een vloerverwarmingsverdeler. Dit systeem is heel geschikt om te verwarmen maar ook om te koelen.

Elektrische vloerverwarming wordt tegenwoordig vaak gebruikt in badkamers.  Hiervoor worden elektrische verwarmingsmatten op de dekvloer ge├»nstalleerd.

Vloerverwarming aanleggen kan bestaan uit twee type systemen

Aanleggen vloerverwarming droog bouw systeem:

Bij het droog systeem van vloerverwarming komen de verwarmingsbuizen, in tegenstelling tot bij het natte systeem, niet in contact met de constructie vloer. Ze worden in voorgevormde isolatieplaten van polystyreen of piepschuim geplaatst en afgewerkt met aluminium.

Aanleggen vloerverwarming nat bouw systeem:

In het natte systeem komen de verwarmingsbuizen in de afwerklaag van de vloer te liggen. Meestal wordt deze afgewerkt met een cementgebonden dekvloer.

Kun je overal vloerverwarming leggen

Jazeker kan je bijna in alle gevallen vloerverwarming aanleggen.Behalve in een zeer slecht geïsoleerde woningen is het raadzaam om eerst de isolatie te verbeteren. Dit kan natuurlijk in combinatie worden uitgevoerd. Wij kunnen je als installateur hierbij adviseren.

Vloerverwarming aanleggen als hoofdverwarming

De verwarmingscapaciteit van de vloerverwarming is in dit geval dan voldoende om zonder toegevoegde verwarmingslichamen de ruimtes op temperatuur te brengen. Hierdoor benut je optimaal de vele voordelen.

Vloerverwarming aanleggen als bijverwarming.

Zoals gezegd moet dit in combinatie met radiatoren of andere aanvullende maatregelen worden aangelegd. Bijvoorbeeld met wandverwarming of laag temperatuur convectoren. Komt met name vaak voor als badkamer vloerverwarming.

Dilatatievoeg in de vloer wel of niet aanbrengen.

Dit hangt mede af van het oppervlak en vloersysteem. Tevens de samenstelling van de vloer bv. Beton etc.

Aanleggen van vloerverwarming verdeler.

Hierbij spelen een aantal factoren. Zijn er bijvoorbeeld installatie gegevens beschikbaar van het leidingwerk (lengte groepen)? Beschikt de verdeler over vlo meters? Is de aanvoer- en retourleiding geschikt? Kan het op een strategische plek worden geplaatst? Echter mag de vloerverwarming verdeler in het inzicht worden geplaatst?

Vloerverwarming ontluchten.

Het is zaak om de vloerverwarming goed te ontluchten. Dit bevorderd de goede doorstroming. En heb je optimaal rendement. We hebben deze procedure om de verdeler te ontluchten in 10 stappen uitgelegd. Meer informatie over ontluchten lees je hier.

Vloerverwarming temperatuur instellen

Het instellen van de vloerverwarming temperatuur kan met behulp van de thermostaatkraan en het debiet. Het debiet kun je instellen doormiddel van het inregelventiel op de retour aansluiting. Daarnaast kunnen de strengen worden ingeregeld met behulp van vlo meters. Hierdoor verkrijg je gelijkmatige vloertemperatuur.

Regeling van temperatuur in de verschillende ruimtes.

In veel woningen wordt dit door de kamerthermostaat bepaald. Nadeel hiervan is dat de andere vertrekken niet optimaal functioneren (te warm of te koud). Oplossing: het plaatsen van thermostaten in elk vertrek. Deze kunnen dan op hun beurt kleppen aansturen waardoor de temperatuur op de gewenste waarde wordt gehouden. 

Vloerafwerking is bepalend voor de capaciteit.

Je kunt diverse vloerafwerkingen toepassen. Vroeger vaak met plavuizen. Omdat dit de beste warmtegeleiding heeft (steen). Heb je een idee waarmee je de vloeren wilt afwerken. Geef dat dan door. Bijvoorbeeld laminaat of pvc vloer.

Vloerverwarming prijs

De kosten voor droogbouw zijn meestal hoger dan die van nat bouw. Je kunt eventueel op de kosten besparen door sommige werkzaamheden zelf uit te voeren.

Wil je vloerverwarming laten aanleggen. We helpen je graag met het installeren van een optimaal renderende en comfortabele vloerverwarming. Heb je vragen of ben je benieuwd of het toepassen in jouw situatie mogelijk is? Enkele veel gestelde vragen hebben wij beantwoord in onze blog. Schroom niet om vragen aan ons te stellen. Als installateur en specialist in vloerverwarmingssystemen beantwoorden wij deze graag.

Ons werkgebied bestaat o.a. uit:

Groningen, Haren, Assen, Bedum, Delfzijl, Appingedam, Hoogezand, Zuidlaren, Winschoten, Winsum, Leens, Zuidhorn etc..

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews