Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Vloerverwarming laten aanleggen in regio Groningen-Assen

Vloerverwarming laten aanleggen in onder andere in Groningen en Assen komt steeds meer intrek. Waarom vloerverwarming laten aanleggen? Omdat deze op laag temperatuur werkt. Dit in tegenstelling van radiatoren die op hoge temperatuur werken.

Hierdoor bespaard u met vloerverwarming dus energie. Daardoor wordt de vraag naar het aanleggen van vloerverwarming steeds groter in de provincie Groningen en provincie Drenthe. Want met vloerverwarming heeft u het hele jaar behaaglijkheid en bespaard u ook nog eens op energiekosten.

Ten eerste geeft vloerverwarming een aangename stralingswarmte. Ten tweede wordt de temperatuur in de ruimte overal gelijk verdeeld. Tevens het derde punt is dat de lucht circulatie lager is. Daardoor treden geen stofwervelringen op. Zodoende een gezonder leefklimaat.  Er is nog een belangrijke reden om vloerverwarming aan te leggen,namelijk het vloerverwarmingssysteem is niet zichtbaar aanwezig. Dus kunt u optimaal gebruik maken van de ruimte.

Vloerverwarming kopen is duurzaam

Koop vloerverwarming want het bespaart energie en is duurzaam.Met een warmtepomp en cv ketel op laag water temperatuur de perfecte combinatie. Meer informatie of offerte neem dan vrijblijvend contact op met uw vloerverwarming installateur in de regio Assen en Groningen.

Maar wat is vloerverwarming?

Deze bestaat uit leidingen gevuld met water die in de vloer worden aangelegd. Ze worden vervolgens aangesloten op een vloerverwarmingsverdeler. Dit systeem is heel geschikt om te verwarmen maar ook om te koelen.

Elektrische vloerverwarming wordt tegenwoordig vaak gebruikt in badkamers.  Hiervoor worden elektrische verwarmingsmatten op de dekvloer geïnstalleerd.

Hoe kan je vloerverwarming aanleggen?

In vloerverwarming aanleggen wordt onderscheid gemaakt in twee verschillende systemen. Namelijk aanleggen van droog en nat bouw systemen.

Aanleggen vloerverwarming droog bouw systeem:

Bij het droog systeem van vloerverwarming komen de verwarmingsbuizen, in tegenstelling tot bij het natte systeem, niet in contact met de constructie vloer. Ze worden in voorgevormde isolatieplaten van polystyreen of piepschuim geplaatst en afgewerkt met aluminium.

Aanleggen vloerverwarming nat bouw systeem:

In het natte systeem komen de verwarmingsbuizen in de afwerklaag van de vloer te liggen. Meestal wordt deze afgewerkt met een cementgebonden dekvloer.

Kun je overal vloerverwarming leggen in Groningen & Assen?

Jazeker u kunt in bijna alle gevallen vloerverwarming laten aanleggen.Behalve in een zeer slecht geïsoleerde woningen is het raadzaam om eerst de isolatie te verbeteren. Dit kan natuurlijk in combinatie worden uitgevoerd. Wij kunnen u als vloerverwarmingsinstallateur hierbij adviseren.

Vloerverwarming aanleggen als hoofdverwarming?

Wanner u vloerverwarming laat leggen heeft dit de volgende voordelen. De verwarmingscapaciteit van de vloerverwarming is in dit geval dan voldoende om zonder toegevoegde verwarmingslichamen de ruimtes op temperatuur te brengen.

Hierdoor benut u optimaal de vele voordelen. Geen hinderlijke verwarmingslichamen in de ruimte. Geen ruimte verlies. Optimaal benutten van laagwater temperatuur. De warmte wordt evenredig door de ruimte afgeven.

Vloerverwarming aanleggen als bijverwarming.

Zoals gezegd moet dit in combinatie met radiatoren of andere aanvullende maatregelen worden aangelegd. Bijvoorbeeld met wandverwarming of laag temperatuur convectoren. Komt met name vaak voor als badkamer vloerverwarming.

Dilatatievoeg in de vloer wel of niet aanbrengen.

Dit hangt mede af van het oppervlak en vloersysteem. Tevens de samenstelling van de vloer bv. Beton etc.

Aanleggen van vloerverwarming verdeler.

Hierbij spelen een aantal factoren. Zijn er bijvoorbeeld installatie gegevens beschikbaar van het leidingwerk (lengte groepen)? Beschikt de verdeler over vlo meters? Is de aanvoer- en retourleiding geschikt? Kan het op een strategische plek worden geplaatst? Echter mag de vloerverwarming verdeler in het inzicht worden geplaatst?

Open vloerverwarming verdeler.

Men spreekt van een open vloerverwarming verdeler wanneer de circulatie over de voerverwarming groepen wordt verkregen door een ingebouwde circulatie pomp. De toevoer van het verwarmde water uit de installatie wordt geregeld door een thermostaat op de aanvoer van de verdeler. Meestal begrenst op 55 graden. Deze bepaald automatisch hoeveel aanvoer vanuit de cv installatie er nodig is om de gewenste mengtemperatuur te verkrijgen.  De hoeveelheid van het retour water van de verdeler naar de installatie kan worden ingeregeld door een inregelventiel. De vloerverwarming installatie zelf wordt beschermd tegen te hoge temperatuur door dat een maximaal aanlegthermostaat die de pomp zal uitschakelen.

Gesloten vloerverwarming verdeler.

Heel anders is de werking van een gesloten vloerverwarming verdeler. Hierin vindt er geen vermenging plaats van het koud en warmwater. Ook heeft de verdeler geen ingebouwde pomp voor het mengen en circulatie over de vloerverwarming installatie. Deze verdeler wordt rechtstreeks gevoed vanuit de cv installatie of bijvoorbeeld een warmtepomp waarvan de maximale temperatuur vaak is begrensd op 45°C. Als het wordt aangesloten op stadsverwarming dient het op een externe warmtewisselaar te worden geïnstalleerd met overeenkomstige appendages en circulatie pomp.

Vloerverwarming ontluchten.

Het is zaak om de vloerverwarming goed te ontluchten. Dit bevorderd de goede doorstroming. En 100% optimale rendement. We hebben deze procedure om de verdeler te ontluchten in 10 stappen uitgelegd. Meer informatie over ontluchten lees je hier.

Vloerverwarming temperatuur instellen

Het instellen van de vloerverwarming temperatuur kan met behulp van de thermostaatkraan en het debiet. Het debiet kunt u instellen doormiddel van het inregelventiel op de retour aansluiting. Daarnaast kunnen de strengen worden ingeregeld met behulp van vlo meters. Hierdoor verkrijg je gelijkmatige vloertemperatuur.

Regeling van temperatuur in de verschillende ruimtes.

In veel woningen wordt dit door de kamerthermostaat bepaald. Nadeel hiervan is dat een zone oftewel een ruimte en niet andere vertrekken of zones optimaal functioneren (te warm of te koud). Oplossing: het plaatsen van thermostaten in elk vertrek waardoor u de woning in verschillende zones naar behoeven kunt regelen. Deze kunnen dan op hun beurt zonnekleppen aansturen waardoor de temperatuur op de gewenste waarde wordt gehouden in de desbetreffend zone. Voordeel minder energie gebruik en meer comfort. Verdeel je vloerverwarming in zones en maak het alleen daar warm waar jij dat wilt, onafhankelijk van elkaar. Met bijvoorbeeld Honeywell Evohome creëert u uw ideale comfortzone.  

Vloerafwerking is bepalend voor de capaciteit.

Je kunt diverse vloerafwerkingen toepassen. Vroeger vaak met plavuizen. Omdat dit de beste warmtegeleiding heeft (steen). Heeft u een idee waarmee uw de vloeren wilt afwerken. Geef dat dan door. Bijvoorbeeld laminaat of pvc vloer.

Vloerverwarming prijs

De kosten voor droogbouw zijn meestal hoger dan die van nat bouw. U kunt eventueel op de kosten besparen door sommige werkzaamheden zelf uit te voeren.

Advies vloerverwarming en vrijblijvende offerte?

Wilt u vloerverwarming laten aanleggen. We helpen u graag met het installeren van een optimaal renderende en comfortabele vloerverwarming. Heeft u vragen of ben u benieuwt of het toepassen in uw situatie mogelijk is? Enkele veel gestelde vragen hebben wij beantwoord in onze blog. Schroom niet om vragen aan ons te stellen. Als vloerverwarmingsinstallateur en specialist in vloerverwarmingssystemen beantwoorden wij deze graag.

Ons werkgebied bestaat o.a. uit:

Groningen, Haren, Assen, Bedum, Delfzijl, Appingedam, Hoogezand, Zuidlaren, Winschoten, Winsum, Leens, Zuidhorn etc..

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews