Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Wandverwarming en of plafondverwarming

Wandverwarming en plafondverwarming combineren de beste innovatieve kenmerken voor laagtemperatuurafgifte verwarmingssystemen. In de meeste hedendaagse woningen wordt als laagtemperatuur verwarming nu nog voor vloerverwarming gekozen. Doordat de vloer wordt verwarmt ervaren de bewoners stralingswarmte onder hun voeten. Maar doordat de het te bestralen oppervlak van af onderen zeer gering is, gaat een groot deel hiervan langs je heen. Anders met wandverwarming deze bestraalt je hele lichaam. Plafondverwarming straalt van boven af waardoor het oppervlak geringer is. Beide systemen creëren een comfortabel binnen klimaat en vrije ruimte ontwerp. In woningen worden beide systemen nog niet vaak toegepast. Geheel onterecht gezien de voordelen. In kantoren en winkels wordt plafondverwarming veelal in combinatie met koeling al vaak toegepast.

Wandverwarming en isolatie?

De muren moeten voor toepassen van muurverwarming zijn geïsoleerd, of in combinatie met het aanbrengen van de wandverwarming worden geïsoleerd. Dit geldt natuurlijk ook voor vloerverwarming en plafondverwarming. Daarom is wandverwarming uitstekend geschikt voor nieuwbouw en voor renovatie woningen en voor monumentale panden. Om de opbouw zo gering mogelijk te maken, zijn er door verschillende fabrikanten systemen op de markt gebracht.

Natte en droge bouw wandverwarming ?

Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor natte en of droge bouw van de installatie van muurverwarming. In het geval van natte bouw worden de buizen direct met bijvoorbeeld cement of kalk afgewerkt. Bij droge bouw worden de buizen afgewerkt met gipsplaten en cement gebonden platen. Vaak in combinatie met een voorzetwand met verhogende en verbeterd isolatiepakket.

Welk type buis is geschikt voor wandverwarming?

Het type buis dat veel wordt toegepast is diffusie dichte kunststof buis(zuurstof dicht). Een bekende fabrikant is Uponor deze biedt optimale oplossingen in ruimtekwaliteit in nieuwbouw en oude gebouwen. Onbekender is koperen voor gevormde buizen. Dit laatste bied tegen over kunststof buizen een aantal wezenlijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat koperen wandverwarming een snellere en grotere warmte afgifte heeft!

Koperen wand-plafondverwarming

Zoals eerder besproken kan koper wandverwarming en plafondverwarming systeem zowel in natte en droge bouw worden uitgevoerd. De verwarming kan snel worden geïnstalleerd doordat er keuze is uit 6 voorgevormde elementen. Hierdoor kan het vrijwel in elke situatie worden toegepast. Voor droge bouw heeft Cuprothem plan systeem platen. De koperen registers laten zich eenvoudig integreren met gebruikelijke gipsplaten constructies. Het bewezen materiaal composiet van koper en mineraal geeft een uitstekende warmte overdracht. Hierdoor kan de verwarming zeer snel worden geregeld. In de zomer kan het ook gebruikt voor koeling. Wandverwarming in koper heeft ten opzichte van kunststofbuizen minder kans op scheurvorming in de muur. De totale opbouw bedraagt inclusief afwerking niet meer dan 2 cm. Ideaal voor wandverwarming voor de badkamer? Wil je misschien ook comfortabele wandverwarming, vloerverwarming of plafondverwarming? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews