Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Cv-ketel kopen & installatie Groningen – Assen.

Cv-ketel kopen en laten plaatsen is nog steeds een zeer goed alternatief voor het vangen van uw oude cv ketel. Installatiebedrijf Kentech is erkend cv-ketel installateur in de regio Groningen en Assen voor het vervangen en plaatsen van nieuwe cv ketels. Cv-ketel installateur voor het leveren en installeren cv-ketels van de volgende merken, Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant. Als u een ander merk wilt plaatsen dat kan natuurlijk ook. Want ook andere cv-ketel fabrikanten hebben aan hun nieuwe HR modulerende cv-ketels verbeteringen aan gebracht. Daardoor kunnen deze cv-ketels bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp probleemloos worden gekoppeld. De Remeha calenta ace of Intergas Xtreme en andere nieuwe types ketels worden nu allemaal geleverd met een A-label pomp om elektrische energie te besparen.

Cv-ketel kopen provincie Groningen & Drenthe?

U staat voor de keus om een nieuwe cv ketel kopen? We zijn ervan bewust dat er twijfel bestaat om nu nog een HR cv-ketel aan te schaffen, want natuurlijk draagt u graag uw steentje bij om te verduurzamen. Maar u wilt vooral dat u keuze past bij uw situatie en jouw woning of bedrijfspand. Zo heeft Remeha momenteel een actie lopen van GasLos. Want gaat in de toekomst jouw wijk verplicht van gas af, dan nemen zij jouw nieuwe cv-ketel terug en krijgt u een gegarandeerde korting op een nieuw, duurzaam systeem. Een nieuwe cv-ketel kopen is nog altijd het voordeligste alternatief.

Hr cv-ketel vervangen regio Groningen en Assen?

U oude cv-ketel vervangen door een solo HR cv-ketel of een combiketel met een hoog rendement. De nieuwste generatie HR cv-ketels hebben nu een nog hoger rendement met name op het leveren van warm tapwater. Ook zijn deze nu uitgevoerd met een energie zuinige pomp. Hierdoor is de ketel energiezuiniger dan u oude hr cv-ketel. Daarom wacht niet te lang om uw cv ketel te laten vervangen.

Cv ketel onderhoudt?

Het onderhoudt aan u cv-ketel dient periodiek te gebeuren. Ook onderhoud aan de rookgas afvoer is van levensbelang. Daardoor voorkomt u eventuele koolmonoxide vergiftiging. Verder kunt u zelf ook bepaalde onderhoudt werkzaamheden eventueel zelf uitvoeren. Zoals het bijvullen van de cv-ketel en het ontluchten van de cv installatie. Reparatie en periodiek onderhoud kan u het beste aan een erkend cv installateur over laten. Hierdoor behoudt de ketel zijn optimale rendement en voorkomt u dat u in onnodig in de kou zit. Kortom laat ons uw cv ketel controleren?  

Welke cv ketel kopen?

De aanschaf van een nieuwe ketel is een hele uitgave waarbij je keus hebt uit veel merken en minstens het dubbele aantal types tegenkomt. Welke ketel voor jouw situatie het meest geschikt is zijn de volgende factoren van belang. De afmetingen van het huis, isolatie, gezinssamenstelling en waterverbruik. We helpen je graag om de juiste keuze te maken welk type cv-ketel met een CW van 3,4,5 of 6 met een en regeling die bij je situatie en wensen passen.

Gaat u een verwarming ketel kopen? Dan moet u rekening houden met de technische specificaties!

Welke capaciteit moet de cv ketel hebben? Over het algemeen is een cv ketel met een vermogen van 20 kW voldoende om uw huis te verwarmen. Daar en tegen kunt u ook kiezen voor een groter vermogen om meer en sneller warmwater te tappen. Doordat de moderne hr ketels modulerend zijn is dat geen probleem. Voor het optimaal moduleren van de cv-ketel moet u wel een bijpassende modulerende thermostaat kopen.Op de Cv-ketels is altijd voorzien van een Gaskeurlabel. Hierop zijn de volgende aanduidingen vermeld:

CW (warm watercomfort)

HR (hoog rendement)

SZ (schoon branden)

NZ (combinatie met een zonneboiler)

Let vooral op de CW-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe meer en sneller je warm water hebt. CW3 is vaak al genoeg. Als u een bad heeft dan moet u minimaal een CW waarde van 4 kopen. Een tapcomfort van CW6 is het maximum voor een combiketel. Daar en tegen kunt u ook kiezen voor een solo cv ketel met een indirect gestookte boiler. Afhankelijk van het gebruik, cv ketel vermogen en de grote van de boiler wordt het tap debiet dan bepaald.

Energielabel cv-ketel?

Cv-ketels hebben een energielabel. Hierop staat bij combiketels op het label een energie classificatie voor verwarming en warm water.

Het verwarmingslabel is bijna altijd A omdat u bijna alleen nog Hr-ketels (hoog rendement) kunt kopen. Die zijn zo zuinig doordat de ketel het vocht uit de verbrandingsgassen laat condenseren en de warmte die vrijkomt ten goede komt aan het verwarmen van uw installatie. Daarom hebben hr-ketels een afvoer nodig voor het condenswater.

Label A is dus meestal al binnen, maar ook A+ of A++ is mogelijk. Koopt u een hr-ketel én een slimme thermostaat kunt u bijvoorbeeld een A+ voor verwarming krijgen. Wilt u nog zuiniger label A++ dat kan in combinatie met een (hybride) warmtepomp. Als u een combinatie met zonneboiler toepast dan heeft deze ook een A++ label.

De prijs van een nieuwe cv-ketel?

De prijzen van cv ketels onderling verschillen niet zoveel. Alle fabrikanten hebben een low budget model en een cv ketel in het hogere segment. Vergelijk het maar met auto’s zo kun je een polo kopen of een golf beide hebben 4 wielen en u komt er van a naar b mee. Echter er zit wel degelijk een prijs verschil in. Als u een budget heeft voor het hogere segment is dat aan te raden. Niet allen de prijs voor de kale cv ketel is van belang. Maar ook de materialen en vakkundige installatie bepalen echter de totaalprijs.

modulerende thermostaat montage Groningen-Assen
Honeywell modulerende thermostaat

Welke thermostaat?

Kies dan een modulerende thermostaat. Fabrikanten van cv ketels hebben over het algemeen bijpassende thermostaten. Deze zijn specifiek ontworpen voor het behalen van het optimale rendement.

Ketel met slimme Evo Home thermostaat.

Het aansturen van de cv-ketel kan tegenwoordig op verschillende slimme manieren zelfs via je mobile telefoon. Maar ook in de ruimtes individuele thermostaten aan te leggen eventueel in combinatie met op de radiatoren geplaatste intelligente thermostaatkranen, zodat de individuele ruimtes alleen daar warmtevragen als dat is gewenst en de cv-ketel hierop aansturen.

Honeywell evohome Groningen-Assen
Honeywell Evohome regeling

Wil je daar meer van weten kijk dan even op website van de volgende fabrikanten Honeywell (Evohome) of Danfoss (Danfoss Link).

Cv ketel instellen vloerverwarming?

Als u vloerverwarming in combinatie met een cv-ketel toepast zijn een aantal vereisten van belang. Zo moet de ketel het liefst een toerental geregelde pomp hebben. Daarnaast een zo groot mogelijk modulerend bereik hebben. Verder een zo groot mogelijke variatie in het instellen van het verwarmings vermogen en cv temperatuur.

Vrijblijvend advies over een nieuwe cv-ketel kopen.

Een nieuwe cv-ketel kopen, dat doet u niet elke dag. Welk merk en type is het meest geschikt?  Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit. Een te groot vermogen kan het rendement nadelig beïnvloeden. Welke regeling past het beste bij u? Daarom is vakkundig advies erg belangrijk. Kentech adviseert u vrijblijvend en vakkundig.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews