Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Radiator kopen en installeren in regio Groningen & Assen.

Radiator vervangen of nieuwe radiator kopen dat doet u niet elke dag. Misschien wilt u een bestaande radiator vervangen door design radiator in uw bestaande of nieuwe badkamer? Of zijn de radiatoren niet meer van deze tijd en kiest u voor laagwatertemperatuur radiatoren ( LTVradiator). Waar moet u zoal aan denken bij het vervangen van een oude radiator? Is de bestaande situatie veranderd door het toepassen van bijvoorbeeld betere isolatie. Is het uiterlijk en kleur van belangrijk van het verwarmingslichaam. Wilt u toekomst gericht bezig door het plaatsen van lage temperatuur radiator. U zoekt een erkend cv installateur in de regio Groningen en Assen waar u een nieuwe radiator kunt kopen. En tevens deze radiator voor u vakkundig kan installeren. Als erkend cv installateur zijn wij er zeker van u een passend voorstel te kunnen doen die bij uw situatie past.

Nieuwe radiator kopen?

montage Brugman radiator
Radiator met omkasting en geheel vlakke plaat

Radiatoren zijn er in verschillende uitvoeringen en wattgages maar hebben een zeer grote rol als het gaat om comfort, design en energiebesparing. Bij aanschaf of vervanging van een radiator of radiatoren is het van belang om deze factoren in overweging te nemen. Tevens worden tegenwoordig de meeste ramen uit gerust met HR-thermopane beglazing. In dat geval is het niet meer noodzakelijk om onder elk raam een radiator te plaatsen om de kou val op te vangen.

Standaard radiator kopen en vervangen.

Bij het vervangen van bestaande radiator doormiddel van een nieuwe standaard radiatoren zijn deze meestal uitgevoerd met 4-zijdige aansluitingen zonder radiator omkasting. Echter voor een kleine meer prijs kiezen de meeste mensen nu voor een met omkasting. Daarentegen mooi uiterlijk en beter schoon te houden. Sinds een aantal jaren zijn er ook radiatoren met een midden aansluiting het meest geschikt voor nieuwbouw maar kan natuurlijk ook individueel. Verder zijn er uitvoeringen met een geheel vlakke plaat, voordeel strak uiterlijk. We plaatsen, installeren en leveren radiatoren van verschillende fabrikanten, maar in hoofdzaak van het fabricaat Brugman .

Radiator vervangen door Lage temperatuur radiator.

Laagwatertemperatuur radiatoren zijn een goed middel om energie te besparen en te verduurzamen. Wilt u uw bestaande radiator vervangen door een lage temperatuur radiator is de kans groot dat de afmeting groter wordt. Als gevolg daarvan dus zijn er tegenwoordig ook aluminium radiatoren te verkrijgen die dit beperken. In tegenstelling van eerdergenoemde oplossingen is het nieuwe type Briza. Deze hybride radiator heeft een dubbele functie en zorgt voor warmte in de winter en verfrissende koelte in de zomer. Zo heeft u op elk moment van het jaar het ideale binnenklimaat. Achter deze radiator schuilt Low-H2O techniek, gecombineerd met een zeer stil dynamisch systeem. Briza is het slankste model op de markt met zo’n groot vermogen.

Lage temperatuur radiatoren op cv ketel.

Lage temperatuur radiatoren aansluiten op HR cv-ketel is een goede keus. Waardoor de HR cv-ketel op een lagere aanvoertemperatuur kan worden ingeregeld. Daardoor is een energie besparing tot wel 30% mogelijk.

Vervangen radiator door designradiator.

Vervanging van bestaande radiator door een designradiator wordt hoofdzakelijk toegepast in de badkamer. Anders gezegd de handdoek radiator. Ook deze zijn in veel uitvoeringen kwaliteiten te verkrijgen. Vooral het laatste is van wezenlijk belang in een vochtige omgeving. Neemt niet weg dat design radiatoren ook zeer geschikt zijn voor andere ruimtes. Een zeer uitgebreide collectie kunt u bij de volgende fabrikant vinden namelijk Jaga.

Convector vervangen.

Convectors zijn zeer geschikt om in de vloer te worden weg gewerkt. Bovendien voor grote vensteroppervlakken in woonruimtes en kantoren, wintertuinen en zwevende vloeren. Verborgen onder het rooster zit een convector eventueel uitgevoerd in Low-H2O technologie. Anders gezegd een convector werkend op laagwatertemperatuur. Het enige wat opvalt is het rooster, dat perfect aan jouw interieur kan worden aangepast. Ook wand uitvoeringen nemen een opmars.

Vervangen radiator knop.

Vaak wordt bij montage van een vervangende radiator een nieuwe radiatorknop geïnstalleerd. Indien u een betere temperatuur beheersing wilt realiseren kies dan voor een thermostaatkraan met thermostaatknop. Het is in het kader van energiebesparing nog beter om te kiezen voor een intelligentere regeling. Een goed voorbeeld is Honeywell Evohome Multizone Radiatorpakket. Hiermee kun individueel de vertrek temperatuur regelen.

Belangrijke voordelen Honeywell Evohome regeling.

  1. Bedienen op afstand via een App
  2. Draadloos installatie
  3. Regelen per zone
  4. Besparen op stookkosten (tot 30%!)
  5. Stijlvol design
  6. Touchscreen

Waterzijdig inregelen radiatoren.

Indien u de radiatoren laat vervangen laat ze dan waterzijdig inregelen. Daar staat tegenover er wel bij vervanging de juiste appendages moeten worden gemonteerd op de radiatoren. Hierdoor zijn de kosten iets hoger dan bij standaard appendages. Echter deze verdienen zich snel terug. Tevens dragen ze bij aan een verhoogd leefcomfort. Met het waterzijdig inregelen van uw cv installatie kunt u ongeveer 20% op energie kosten besparen!

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat u nog vragen hebt over uw situatie bij het vervangen van de radiator of radiatoren. We geven u graag advies of een vrijblijvende aanbieding. Neem daarom even contact met ons op via het contact formulier of bel ons even.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews