Vloerverwarming-of wandverwarming-installatie kopen?
Vloerverwarming en of wandverwarming werken op laagwatertemperatuur wat energiebesparend werkt. Waarom vloerverwarming en of wandverwarming kopen? Verwarm je water van 0 graden naar 60 gaden dat vergt evenveel energie als van 60 graden naar 90 graden. Vloerverwarming en wandverwarming werken op maximaal 55 graden vandaar dat ze gerekend worden onder LTV-verwarming. Zowel vloerverwarming en muurverwarming systemen kunnen zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden toegepast. Nog een voordeel is dat vloerverwarming een verschil temperatuur geeft tussen vloer en plafond van ongeveer 1 graad, dit in tegenstelling van radiatoren van 5 graden. Bij wandverwarming is dat nagenoeg 0. Vloerverwarming en muurverwarming systemen geven minder stof schroei, zwevend stof in de lucht en stofmijt, dus een gezonder leefomgeving.
Vloerverwarming-wandverwarming samenstelling ?
Vloerverwarming en wandverwarming worden in verschillende type kunststof buis en diameters aangelegd. In zuurstof stop of zuurstof dicht, dit laatste verdient sterk de voorkeur echter iets duurder maar veel beter. Veder worden deze buizen op verdeler aangesloten met of zonder een A-label pomp, eventueel een warmtewisselaar en of zonneregeling. Afhankelijk van de pomp capaciteit en of type verdeler is de lengte van de groep van groot belang. Bij een normale woonhuis LTV-verdeler worden vaak lengtes tot 120 meter toegepast, echter een maximaal groep lengte van 80 meter is dit geval de beste keuze. Dat dit niet altijd gebeurd is makkelijk verklaren. Je krijgt meer groepen dus duurdere verdeler en meer aansluit werk!
Wandverwarming in koper.
Verder leveren we ook koperen wandverwarming. Koper is het basismateriaal voor de CUPRUM-wandverwarming. Wij hebben gekozen voor koper omwille van zijn duurzaamheid en vooral omwille van zijn fysische eigenschappen. Deze maken van koper het ideale materiaal om te gebruiken in de verwarmingstechniek.
Totale opbouwhoogte koperen muurverwarming totaal maar 2 cm ?
De warmtegeleidingscoëfficiënt k van koper bedraagt 385 W/(m.k) terwijl de k-waarde voor kunststofleidingen (verder PE genoemd) 0,29 W/(m.k) bedraagt. Een koperen buis heeft met andere woorden onder dezelfde omstandigheden een radiale warmtestroom die 1500 maal groter is dan een kunststof buis. Een andere fysische eigenschap is de soortelijke warmtecapaciteit c. Voor koper bedraagt deze c-waarde 385 J/(kg. k) en voor kunststof buis is dit 2200 J(kg. k). In de praktijk wil dit zeggen dat een koperen buis onder dezelfde omstandigheden 6 maal sneller opwarmt dan een kunststof buis. Tevens als je muren geschikt zijn een opbouw hoogte van maar 2 cm inclusief stukwerk. Voordeel ten opzichte van kunststof minder kans op scheurvorming. Snellere reactietijd. Tenslotte totaal opbouwhoogte van maar 2 cm. Meer informatie of advies neem contact met ons op.
Vloerverwarming en wandverwarming in combinatie met warmtepomp?
Warmtepompen behalen een optimaal rendement wanneer de aanvoer temperatuur zo laag mogelijk is. Zowel vloerverwarming en wandverwarming kunnen met een zeer lage aanvoertemperatuur worden geïnstalleerd. Om dit te bereiken dienen de leiding afstanden te worden beperkt en moet er voldoende water zijdige inhoud zijn of te wel Vo.
Meer informatie of advies over vloerverwarming eventueel in combinatie met wandverwarming? Neem contact met ons op. Altijd vrijblijvend.