Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Warmtepompen

Een warmtepomp levert warmte voor je verwarming van je huis en eventueel warm water. Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Er is bestaan nu een aantrekkelijke subsidies op warmtepompen. Een warmtepomp installatie neemt een stuk meer ruimte in dan een cv-ketel, plan daarvoor voldoende ruimte in.

Warmtepompen zijn in drie typen te verdelen:

Volledig elektrische warmtepomp

Deze volledige elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en al je warme water in de badkamer en keuken. Als je ook elektrisch gaat koken, woon je zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Het zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken. Het is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Rendament warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en produceert dat naar een bruikbare temperatuur. Een warmtepomp kan dat heel efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte.

Installeren warmtepomp ?

Kun je een warmtepomp overal installeren? En wil je een goed rendement hebben dan is het beste een goede isolatie, ventilatie en laagtemperatuur verwarming te hebben. Wanneer je niet aan een van deze voorwaarden kan voldoen is het nog steeds mogelijk. Ook moet er worden gekeken of er voldoende elektrische capaciteit aansluiting voorhanden is en dient  eventueel te worden aangepast.

Warmtepomp kopen

Een warmtepomp kopen en installatie is maatwerk. Overweeg je een warmtepomp aan te schaffen, laat je goed voorlichten en adviseren wat in jouw situatie het beste is.

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews