Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Badkamer verbouwen regio Groningen-Assen & badkamer inspiratie.

Een badkamer verbouwen is een ingrijpende en dure klus. Maar hoe maakt u van uw badkamer renovatie nou iets bijzonders? Er komt namelijk van alles bij kijken bij het plaatsen van een nieuwe badkamer. Zoals bepalen van de badkamer indeling, het kiezen van nieuwe materialen en nieuw sanitair voor de badkamer. Daarnaast hebben u keuzes invloed op de verbouw kosten en tijdsduur van de badkamerrenovatie. 

Badkamerspecialist Kentech weet wat er nodig is om uw complete badkamer te verbouwen en te renoveren inclusief montage in provincie Groningen en Drenthe.

U wilt uw badkamer laten renoveren tegen een scherpe prijs? Al uw wensen kunnen wij voor u realiseren en tegen een scherpe kostprijs.
Onze loodgieters zijn zeer vakkundig en hebben veel ervaring om uw nieuwe badkamer te verwezenlijken tot uw droom badkamer. Badkamer installateur Kentech helpt u met enkele tips en trucs voor het verbouwen van uw badkamer. Scrol verder en laat u inspireren!

Badkamer Inspiratie

Douchen, wassen, relaxen, opfrissen en tanden poetsen doet u allemaal in de badkamer. Een badkamer is dus onmisbaar in uw huis. Hoe kiest u de badkamer bij uw woonstijl en medebewoners past?  Gaat u voor een moderne badkamer, design badkamer, industriële badkamer of zoekt u inspiratie voor uw kleine badkamer. 

badkamer inspiratie

Laat je inspireren en bekijk allerlei soorten badkamers en badkamertrends, kies de stijl van een badkamer die bij u past. Als u op de knop inspiratie badkamers klikt vindt u allerlei inspiratie foto’s en praktische tips voor het inrichten van de badkamer. En uw badkamer ontwerpen wordt dan een feestje. 

De badkamer deels verbouwen Groningen-Assen.

Het verbouwen van de badkamer betekend niet altijd dat de complete badkamer moet worden opgeknapt. Voordeel van het deels verbouwen is dat het goedkoper en minder tijd kost. U kunt bijvoorbeeld de badkamer een andere sfeer geven door bijvoorbeeld wandtegels te vervangen. Ook door het vervangen van de vloertegels creëert u een heel andere uitstraling.

Nog minder ingrijpend verbouwen van uw bestaande badkamer kunt u door het plaatsen van nieuwe verlichting door middel van duurzame led verlichting. Ook kunt u met kleine interieur aanpassingen zoals het vervangen van de wastafel, toiletpot, douchecabine, nieuwe douchekraan of wastafelkraan etc. een andere look geven aan de badkamer.

Droombadkamer realiseren in 6 stappen in Groningen en Drenthe

Complete badkamer verbouwen inclusief montage!

Als u de badkamer compleet wilt verbouwen in de regio Groningen en Assen van A tot Z. De werkzaamheden worden in de volgende fasen in volgorde doorlopen.

1. Het slopen van uw oude badkamer. (O.a. verwijderen wandtegels en vloertegels, wastafel of badmeubel etc.).

2. Het aanpassen van het leidingwerk (O.a. eventueel verleggen van het riool, waterleidingen en elektrische leidingen). 

3. Het eventueel stuken van de wanden en plafond plus eventueel ook het egaliseren van de vloer. En hoeken en aansluit naden behandelen  Forbo Eurocol Renovatiesysteem.

4. Het opnieuw betegelen van de badkamervloer en de wanden of door middel van badkamerwandpanelen. ( badkamerwandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaal soorten waaronder Malan Solid Surface met naadloze eindmontage)

5. Invoegen van het tegelwerk en afkitten van de naden. (deze werkzaamheden kunnen na ongeveer 24 uur na het tegelen van de badkamer)

6. Plaatsen van het sanitair.( badkamermeubel, wastafel, inbouw wc, douchecabine, inloopdouche. ligbad, badkamerspiegel, doucheglijstang combinatie, wastafelkraan, urinoir etc,)

7. Het installeren van de verlichting en schakelaars, dimmers en wandcontactdozen. Ook aansluiten van ventilator en ventilatie regeling.

Nu nog de eindschoonmaak en heerlijk genieten van uw nieuwe badkamer.

Kleine badkamer renoveren?

Ook een kleine badkamer kunt u verbouwen zonder dat dit afbreuk moet doen aan het comfort. Doordat u minder gemakkelijk een ligbad, douche, wc en wastafel in één kleine ruimte kunt plaatsen moet er een keuze maken. 

Kleine badkamer met bad monteren?

Een bad plaatsen in een kleine badkamer neemt behoorlijk wat plaats in. Om dit te op te lossen kunt u bijvoorbeeld een hoekligbad plaatsen met een keur aan verschillende afmetingen. Of u kunt een bad plaatsen die geschikt is om in te douchen(douchebad). Hiermee combineert u douche en bad plezier. Als de ruimte nog beperkter is dan is misschien een zitbad een optie.

kleine badkamer met bad

Kleine badkamer met inloopdouche plaatsen?

Een comfortabele douche is essentieel in de badkamer. Door een inloopdouche te laten plaatsen in de kleine badkamer geeft namelijk een ruimtelijk effect. Dit omdat de vloer doorloopt en er dus geen douchebak hoeft te worden gemonteerd. Daarnaast is de inloopdouche opmaat te verkrijgen handig als er een schuin plafond is. Ook nemen de glazen wanden en douchedeur maar weinig ruimte in.

inloopdouche badkamer

Badkamer verbouwen in de regio Groningen en Assen, waarop letten?

Zoals besproken duurt een complete badkamer verbouwing inclusief montage enige tijd. Hierdoor kunt u dus tijdens de verbouwing geen gebruik maken van de badkamer. De tijdsduur kan variëren van een week tot wel drie à vier weken. Probeer voor het douchen een tijdelijke oplossing te vinden bijvoorbeeld bij vrienden, buren of familie. Verder geeft de verbouwing lawaai en stof overlast. Ook moet er korte tijd het water worden afgesloten en de verwarming. Als u directe buren heeft licht deze van tevoren in zodat er met de planning nog wat geschoven kan worden om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Badkamer ontwerpen?

Ontwerp uw eigen droombadkamer en combineer en corrigeer het ontwerpen net zolang tot het voor u de juiste indeling heeft. Hiervoor moet u eerst de beschikbare ruimte nauwkeurig inmeten. Meet nauwkeurig de wanden en vloer in incl. deur en raam partij. Noteer ook waar de verwarming en ventilatie zit. Indien u zoveel mogelijk het bestaande leidingwerk en aansluitingen wilt hergebruiken ook deze in meten. Wanneer u gaat plakken en knippen realiseer dan dat u voor het bad, badkamermeubel, toilet en douchecabine voldoende loop ruimte en instapruimte vrij laat. Als badkamerspecialist kunnen wij natuurlijk u hierbij helpen. Daar in tegen kunnen we ook voor u een compleet badkamer plan uitwerken.

Levensloop bestendige badkamer?

Een levensloop bestendige badkamer plannen is steeds belangrijker geworden, immers we moeten en willen langer thuisblijven wonen. De gemiddelde leeftijd dat een badkamer meegaat ligt op 15 jaar. Veel nieuwe introducties spelen in op die trend van de levensloopbestendige badkamer. Belangrijke trend is een drempelloze inloopdouche. Ook voor de bediening van de kranen en douche glijstang zijn er tegenwoordig talloze oplossingen bijvoorbeeld sensor bediende spoeling van de wc etc. Hoogte van het toilet hoger plaatsen dan normaal en eventueel beugels voor grip.

Renovatie wc -toilet Groningen

Badkamerspecialist voor badkamer verbouwing nodig in provincie Groningen & Drenthe?

Badkamerspecialist nodig voor het verbouwen van uw badkamer? Naast badkamer ontwerpen, indelen van de badkamer en het aanleggen van tegels en sanitair zijn er nog meer aandachtspunten.

Hoe gaat u de badkamer verwarmen misschien door elektrische vloerverwarming of toch liever een design radiator. Een onderbelicht onderdeel is ventilatie van de badkamer, bijvoorbeeld door het plaatsen van een muurventilator of plafondventilator eventueel met na looptijd en vochtsensor.

Het inschakelen van een ervaren badkamer installateur heeft verschillende voordelen. Het verkrijgen van een deskundig advies! Door de ervaring en vakkennis verlopen de werkzaamheden snel en probleemloos! Garantie op uitgevoerde werkzaamheden en geen onvoorziene kosten !

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews