Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Toilet renovatie maar ook verbouwen in regio Groningen & Assen

U wilt uw bestaande toilet renoveren. Misschien omdat deze niet meer voldoet aan eisen van deze tijd. Of u wilt een andere uitstraling. Het toilet niet meer praktisch is. Wilt u zelf uw toilet verbouwen of toch liever door specialist in toilet renovatie in Groningen en Drenthe. Wij kunnen de gehele of gedeeltelijke toilet renovatie voor u uitvoeren. Natuurlijk tegen een scherp tarief. Wilt u geen onverwachte kosten. U kunt in overleg met ons van tevoren een vaste prijs afspraak maken. Geen onverwachte kosten dus!

Maar stelt u de volgende vragen omtrent toilet renovatie?

Wilt u een hangend toilet in plaats van een staand toilet. Zitten er tegels los of beschadigd en moeten deze worden vervangen. Is de kleurstelling van de wandtegels en vloertegels nog naar je smaak? Moeten de water leidingen uitzicht. Deze punten en andere vragen hebben invloed op de tijdsduur en kostprijs van jouw toilet renovatie. Stel daarom jezelf de vraag gaat u voor een gedeeltelijke of gehele toilet renovatie? Meestal wordt er voor gehele toiletrenovatie gekozen.

Keuzes bij opknappen van het toilet bij renovatie ?

U kunt natuurlijk ook er voor kiezen om je bestaande wc-pot te vervangen door een nieuwe wc-pot. De gestucte wanden en plafond te voorzien van een frisse kleur. Eventueel nieuwe toilet tegels? Wel of niet plaatsen van een fonteintje. Voldoet de huidige toilet ventilatie? Is de hoogte van de wc-pot nog voor je voldoende? Deze vraag is zeker van belang voor senioren. Of wilt u alleen de bestaande toilet pot vervangen door hangend toilet.  Allemaal keuzes die u kunt maken bij een toilet renovatie.

Toilet renovatie door het plaatsen van een nieuw staand toilet.

Het vervangen van uw staand toiletpot door een nieuw staand toilet inclusief toilet reservoir. Dit is veruit de minst ingrijpende toiletrenovatie. Over het algemeen kan het bestaand tegelwerk zonder aanpassing blijven zitten. De water leiding is vaak met een kleine aanpassing geschikt voor de nieuwe stortbak. Ook is de bestaande afvoer weer te gebruiken. Kies je voor een normale toiletbril of een softclose toiletzitting?

Toilet renovatie door het plaatsen van een nieuw hangend toilet.

Het vervangen van een bestaande hangend wc pot is geen ingrijpende klus. Van belang hierbij is steekmaat van de wc pot ten opzichte van het inbouw frame. Maar een staand toilet vervangen door hangend toilet is wel een hele toer. Hierbij moet over het algemeen de water leiding en de toilet afvoer ingrijpend worden aangepast.

Deze werkzaamheden kunt u het beter door onze loodgieters laten uitvoeren. Tevens moet vaak ook het tegelwerk worden vernieuwd. Daar staat tegenover door het installeren van een water besparend hangend toilet het toilet gemakkelijker schoon te houden is. Er is nog een reden waarom deze optie populair is. Het geeft de toilet ruimte een fraaie en moderne uitstraling. Wilt u inspiratie op doen neem dan een kijkje bij de volgende fabrikanten’:Sphinx, Geberit en Villeroy en Boch.

Toilet renovatie wel of niet plaatsen wc-pot in badkamer?

Als u een aparte toilet ruimte heeft is het plaatsen van een wc in de badkamer geen punt. Maar als dat niet zo is! Dan moeten uw vrienden en andere gasten gebruik maken van uw badkamer. Geen prettig idee? Als het mogelijk is om een andere plek te creëren is dat sterk aan te bevelen.

Bij toilet verbouwen 1 of meerdere wc’s.

Het installeren van een 2e wc indien mogelijk is comfort verhogend. Zeker als de woning een verdieping heeft. Een op de begaande grond en de tweede op de verdieping apert of in de badkamer. Bovendien geeft dat direct een grote meerwaarde voor jouw huis. Deze investering verdient zichzelf terug. Doen dus! 

Prijs van een toilet renovatie?

De kosten van toilet renovatie hangt mede af welke keuzes je maakt. Kies je voor design sanitair of standaard. Welke werkzaamheden doe je zelf of laat je het geheel over aan ons. Daarom is een prijs indicatie lastig te geven. Maar om je enig idee te geven bedraagt dat tussen 1250 en 3500 euro.

Toilet renovatie fontein plaatsen of niet.

Volgens het bouwbesluit is een fontein met een koud water kraan in de toiletruimte verplicht. Daar in tegen bij een kleine ruimte is het weg laten van een fontein aantrekkelijk. Het oogt dan ruimtelijker. Indien je slecht omhoog komt van de wc is het plaatsen van optrekbeugels belangrijker dan een fontein. Uit hygiënisch standpunt kan je beter wel een fontein plaatsen. Wel of niet fontein plaatsen in de nieuwe wc is een persoonlijke keuze.

Leidingen wegwerken bij toilet renoveren.

Geheel afhankelijk van de huidige situatie van de toilet ruimte is de keuze bepalend. Zijn de muren van gewapend beton dan is opbouw de enige optie. Het is in bepaalde gevallen beter om het waterleidingwerk in te frezen.

Bij het schoon maken geen last van de opbouwleidingen. Het betegelen is soms eenvoudiger. Strakkere uitstraling. Leidingwerk hoeft niet geverfd te worden. Daar in tegen is het meerwerk en dus duurder.

Toilet renoveren welke tegels.

Momenteel zijn grootte tegels populair vanwege strakkere en moderne uitstraling. Kies het liefst voor keramische tegels in plaats van natuursteen. Vanwege makkelijk schoon houden en bestand tegen agressieve schoonmaak producten. Wilt u een hygiënische uitstraling kies dan voor een heel lichte kleur. 

Toilet renovatie type verlichting kiezen.

Wilt u uw toilet duurzaam verlichten? Kies dan voor Led verlichting. Gaat lang mee en is energie zuinig. Indien u kiest voor Led verlichting adviseren wij wel voor warme licht kleur te kiezen. Natuurlijk andere lichtbronnen kunnen ook.

Toiletrenovatie en afzuigsysteem kiezen.

Ventileren van de wc is noodzakelijk. Want soms is de lucht niet te harden. Dat kan door een uitzetraam of rooster. Beter is een toiletventilator te plaatsen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Continu geschakeld of via lichtschakelaar. Ook zijn er verschillen in de hoeveelheid lucht dat deze kan verplaatsen. Niet geheel onbelangrijk. Ook zijn er verschillen in toerental en geluid productie.

Toilet renovatie voordeel van een verlaagd plafond.

Als u de mogelijkheid heeft om een verlaagd plafond te laten plaatsen biedt dat soms voordelen. U kunt dan eventueel leiding werk boven het verlaagde plafond weg te werken. Bovendien biedt het u de mogelijkheid om inbouw verlichting te plaatsen. 

Verbouw van uw toilet? Wel of niet plaatsen van een radiator?

Alleen als de wc grenst aan de buiten gevel is het strek aan te bevelen om een verwarming lichaam te plaatsen. Conform bouwbesluit is het zelfs verplicht. U kunt ook eventueel elektrische radiator of vloerverwarming plaatsen.

Bij toilet renovatie hoort ook het opknappen van uw kozijn en deur.

Vergeet niet uw deur en het kozijn te verven indien het nodig is. Het is mede bepalend voor de algemene indruk van de toiletrenovatie.

Uw toilet ruimte optimaal benutten?

Wilt u de wc ruimte optimaal benutten schakel dan installatiebedrijf Kentech in. Wij zijn specialist in het benutten van elke cm.

Na het lezen van deze informatie kunnen we voorstellen dat u nog vragen heeft omtrent het renoveren of verbouwen van uw toilet. Gaat u zelf aan de slag of liever toch door een installateur. Kentech geeft u graag advies en kunnen de werkzaamheden vakkundig voor u uitvoeren.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews