Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

LED Verlichting energiezuinig verlichten.

Energie zuinig verlichten is niet alleen duurzaam maar u bespaart ook op uw energiekosten. Daarom is installatie van led-verlichting in plaats van gloeilampen en tl-verlichting de juiste keuze. Led verlichting kunt u toepassen in huis maar ook rondom uw huis. Daarnaast is het mogelijk om dimbare led verlichting te installeren in o.a. de woonkamer en badkamer. Kentech is gespecialiseerd in doordachte verlichting toepassingen in Groningen en Drenthe.

LED Verlichting is duurzaam en energie besparend.

Als je je dimbare lamp of je huidige lampen wilt aanpassen? En je wilt verduurzamen. Kies dan nu voor led-verlichting. Hiermee kun je altijd en overal de perfecte sfeer in jouw huis of bedrijf creëren.

Besparing led-lampen.

Lampen zorgen voor ongeveer 13 procent van jouw stroomverbruik in huis. In bedrijfspanden, kantoren en fabrieken kan dit percentage nog veel hoger zijn. Met led-lampen kun je daar flink op besparen. Ze verbruiken 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder dan halogeen.

Levensduur led-verlichting versus gloeilamp.

Led-lampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen. Maar als je het stroomverbruik én de levensduur meetelt, ben je in veel gevallen toch goedkoper uit met led. Zo gaan led-lampen vaak 15.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp maar 1.000 branduren meegaat. Je moet dus eigenlijk de aanschafkosten van 1 led lamp vergelijken met die van 15 gloeilampen.

Levensduur led-verlichting versus halogeenlamp.

Een halogeenlamp is iets minder onzuinig en gaat minder snel stuk dan een gloeilamp. Led bespaart 75% energie ten opzichte van halogeen en gaat 7,5 keer zo lang mee.

Levensduur led-verlichting versus spaarlampen.

Spaarlampen zijn bijna net zo zuinig als led-lampen. Het is daarom niet nodig om nog brandende spaarlampen te vervangen. Ten opzichte van de led-lamp, kent de spaarlamp wel een aantal nadelen. Zo duurt het even voordat de spaarlamp voluit licht geeft en functioneert de lamp slecht bij kou (niet geschikt voor gebruik in de tuin of schuur). Ook gaat een spaarlamp eerder stuk bij vaak aan- en uitschakelen. En als laatste nadeel deze lampen bevatten kwik.

Kleurtemperatuur led.

Als je een gezellige, geborgen en ontspannen sfeer wilt creëren, kunt je het beste kiezen voor een kleurtemperatuur van 2700 K. Wist je dat het de kleurtemperatuur is die licht warm of koel maakt? Een lagere kleurtemperatuur zorgt voor een warmer, meer ontspannend licht en een hogere kleurtemperatuur geeft een koeler, energieker licht.

Verlichting voor elke ruimte in uw woning.

Om je te helpen en te inspireren kun je bij Phillips (link toonaangevende fabrikant in led-verlichting) even een kijkje nemen. Phillips heeft een uitgebreide reeks verlichtingsarmaturen, die je helpen elke ruimte te verlichten. Van vloer- en wandlampen tot plafond- en tafellampen.

Natuurlijk helpen we je ook graag bij de keuzes in led-verlichting en armaturen. Graag geven we je een onafhankelijk advies en of aanbieding. Heb je hulp nodig bij het installeren en of verandering lichtplan? Verduurzamen daar staan we voor.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews