Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Warmteterugwinning uit ventilatie,rookgas en douche WTW.

Warmteterugwinning is een zeer verstandige keuze om energie te besparen en te verduurzamen. Vervang daarom nu je oude ventilatiebox door een WTW ventilatiebox, of pas je cv ketel rookgasafvoer aan met een rookgas WTW. Ga je badkamer verbouwen of renoveren denk dan aan een douche WTW.

Warmteterugwinning uit ventilatielucht is een zeer verstandige keuze om energie te besparen en te verduurzamen.

Uit je ventilatie lucht warmte terugwinnen kan door het installeren van een ventilatiebox WTW voor ventilatie. Uit je ventilatie lucht warmte en energie terugwinnen kan door een WTW met een kruiswisselaar en of een warmtewiel worden bereikt.

In beide gevallen spreek je van een gebalanceerde ventilatie.

Het rendement van WTW kan verschillen tussen 70% en meer dan 90%. Dit laatste alleen door WTW met een warmtewisselaar met een warmtewiel. Doordat het een mechanisch gebalanceerde ventilatie is, kun je de ventilatie aanpassen naar diverse omstandigheden en daarmee altijd verzekerd zijn van een gezond binnen klimaat. Omdat er minder energie verloren gaat kan je dus een kleiner vermogen toepassen om de ruimtes te verwarmen en dus bespaar je niet alleen energie maar ook geld doordat de verwarmingsinstallatie eventueel goedkoper uit toevoeren is. Een goed voorbeeld wanneer deze moeten worden toegepast is in nul energiewoning oftewel passief huis.

Douche WTW.

Warmteterugwinning kan ook door middel van vloeistoffen. Een praktische oplossing is de douche WTW, hiermee wordt koud water naar de douchekraan voor verwarmt door middel van douche afvalwater, zodat er uiteindelijk minder warmwater moet worden toegevoegd. Wanneer je de douche of badkamer gaat verbouwen of renoveren overweeg dan om een douche WTW aan te leggen.

Rookgas warmtewisselaar Ecoflo.

Warmteterugwinning uit rookgassen van je cv-ketel kan met de Ecoflo. Dat is een warmtewisselaar die bovenop een HR-combiketel wordt geplaatst en zo de resterende energie uit het rookgas haalt. Vervolgens gebruikt hij deze warmte om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor daalt het gasverbruik en is een besparing mogelijk van 33% op het jaarlijkse gasverbruik.

Duurzame warmteterugwinning geeft energie besparing !

Installatie van duurzame WTW oplossingen is energie besparen. Goed voor je portemonnee en is ook goed voor Groningen. Bespaar nu en win energie terug. Meer informatie van o.a. mechanische ventilatie installaties of andere duurzame installaties als bijvoorbeeld zonnepanelen.
Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews