Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Zonnepanelen of zonneboiler kopen in Groningen en Drenthe?

Zonnepanelen kopen en het laten installeren van zonnepanelen in Groningen en Drenthe. Daardoor kunt u op een duurzame manier een groot deel van uw stroom verbruik opwekken. Door middel van Zonne-energie zelf op te wekken helpt u het klimaat te beschermen. De technische ontwikkelingen van zonnepanelen heeft in de laatste jaren er voor gezorgd dat de zonnecollectoren een groter efficiëntie hebben. Waardoor de energie opbrengst per zonnepaneel is verbeterd.

Ook kunt op u energierekening besparen door het plaatsen van een zonneboiler. Hiermee kunt u op een groot deel van uw gasrekening besparen wat nodig is om het warmwater te verwarmen. Verlaag uw energie rekening door gebruik te maken van de gratis zonne-energie.

Meer informatie over zonnepanelen of zonneboiler ga gelijk naar:

Zonnepanelen kopen of Thermische zonnepanelen kopen.

Bij aanschaf van Zonnepanelen kunt je kiezen uit zonnepanelen (Pv-cellen), thermische zonnepanelen en PVT-cellen. Pv cellen wekken elektrische energie op, thermische zonnepanelen warmte en PVT- cellen hebben een tweezijdige functie warmte voor warm water en of verwarming en elektriciteit. Er zijn twee thermische soorten zonnecollectoren, vacuümcollectoren en vlakke plaatcollectoren.

Let op bij aanschaffen
zonnepanelen er zijn verschillende soorten Pv-cellen.

Pv-cellen zijn verkrijgbaar in mono cellen(zwart), poly-cellen(blauw) en cis panelen (dunne film paneel met kleine afmeting 125 x 100 cm betere opbrengst met laag licht niveau). Heb je een beperkt dakoppervlak dan zijn mono of poly-cellen de juiste keuze.

Rendement zonnepanelen?

Voor het meeste rendement voor de Zonnepanelen is de situatie pal op het zuiden de beste keuze, ook de hellingshoek is van belang voor het rendement. Dit geldt zowel voor plaatsing op helend dak of plat dak. Verder is het van belang om schaduw op de zonnepanelen te vermijden.
Pv cellen zijn verkrijgbaar in 3 formaten namelijk standaard (ca. 165x100cm), groot (ca. 195x100cm) en klein (ca. 150x100cm). Als u zonnepanelen gaat kopen kijkt u natuurlijk naar de prijs. Maar pas op! Zonnepanelen zijn er in verschillende wattgages bijvoorbeeld 270 Wp en kwaliteiten, echter zeer belangrijk is de efficiency van het Zonnepaneel. Kies daarom het liefst bij aanschaf voor zonnepanelen met een zo hoog mogelijke efficiency, meestal iets duurder maar je plaats ze niet een jaar maar voor jaren.

Keuze omvormer zonnepanelen erg belangrijk!

Daarnaast is een selectie van een goede kwaliteit en passende zonnepaneel omvormer noodzakelijk, die afhankelijk van je situatie van belang is voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Hierdoor is het aanschaffen en installatie van een standaardpakket meestal niet de juiste keuze.

Extra groep laten aanleggen voor plaatsen zonnepanelen?

De zonnepanelen leveren gelijkstroom aan de omvormer. Deze zet dit om in wisselstroom die kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De zonnepanelen aansluiten in de meterkast dient op de juiste manier te gebeuren. De zonnepanelen moeten op een aparte groep in de groepenkast worden aangesloten.

Zonneboiler kopen regio Groningen en Assen.

Zonneboiler in combinatie met thermisch zonnepanelen heeft een aantal sterke punten ten opzichte van elektrische zonnepanelen. Met name het hoge rendement en de subsidie mogelijkheden. Door de zon wordt het water verwarmt en daarna eventueel nog na verwarmd middels een cv ketel. Daarom spreekt men ook wel van zonneboilercombi’s. Andere systeem oplossingen zijn ook mogelijk.

Energie besparen met zonnepanelen en zonneboiler.

Met zonnepanelen bestaand uit Pv-cellen of thermische zonnecellen in combinatie met een zonneboiler kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen exact opleveren is per situatie verschillend. Overweeg je aanschaf nu of later van een warmtepomp dan is een installatie met zonnepanelen de perfecte match. Wij helpen je graag met het verduurzamen, en het maken van een passende en juiste keuze tegen een aantrekkelijke prijsstelling.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews