Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Badkamer renovatie & verbouwen in regio Assen – Groningen

Heeft uw badkamer een renovatie of verbouwing nodig? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij renoveren en verbouwen grote en kleine badkamers in Groningen, Assen en omliggende plaatsen. Dat doen we met een professioneel team loodgieters, monteurs en installateurs. Zij doen er alles aan om uw droombadkamer te realiseren. Van kleine renovaties tot complete verbouwingen. En dat allemaal voor een betaalbare prijs!

Meer informatie over badkamer renovatie ga gelijk naar:

Badkamer renovatie

Een badkamer renovatie heeft eindeloos veel mogelijkheden. U moet daarbij denken aan een bijvoorbeeld een ligbad, inloopdouche, douchecabine, badkamermeubel, wastafel of douchethermostaatkraan en/of stortdouche? En hoe wilt u de badkamer verwarmen? Bijvoorbeeld door vloerverwarming of een infrarood kachel in de badkamer te laten plaatsen, of een handdoek radiator? Duurzame led verlichting of toch spotjes?

Maar een badkamer renovatie is nog veel meer dan dat. Het gaat bijvoorbeeld ook over tegelwerk, kranen, leidingen en afzuigsystemen. Daar zal ons team u over adviseren, zodat uw renovatie aan niets ontbreekt. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Opknappen badkamer tot relaxruimte

De dagen dat uw badkamer een puur functionele ruimte was, zijn allang vervlogen. Uw verbouwde badkamer moet een plek zijn om de dag prettig te beginnen of juist ontspannen te eindigen. Laat uw bestaande badkamer daarom renoveren of verbouwen tot een nieuwe, frisse en heerlijke relaxruimte.

Complete badkamer renovatie inclusief montage

Als u een complete badkamerrenovatie laat uitvoeren, kunt u de badkamer volledig naar eigen wens indelen. U zult versteld staan van het resultaat voor én na de renovatie: de badkamer ziet er weer als nieuw uit! Bij een complete renovatie nemen wij het traject van A tot Z op ons. Van de installatie tot en met het leveren en plaatsen van het sanitair. En dat allemaal tegen een scherpe prijs.

Gedeeltelijk renoveren

Bent u niet helemaal tevreden over uw badkamer? Een gedeeltelijke renovatie kan wonderen doen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van uw sanitair, zoals een nieuwe douchecabine, inloopdouche, bad, toiletpot of badkamermeubel. U zult zien dat uw badkamer dankzij deze nieuwe look een veel betere uitstraling krijgt.

Badkamer verbouwen in 1 dag: de inloopdouche

We krijgen steeds vaker de vraag of het bad vervangen kan worden door een inloopdouche. Zo’n douche wordt als praktisch en veilig ervaren. Maar aangezien u de douche dagelijks gebruikt, wilt u de verbouwing zo snel mogelijk achter de rug hebben. Meestal is het mogelijk om het bad in 1 dag door de inloopdouche te laten vervangen! Het hangt af van uw situatie.

Badkamer renovatie zonder breken

Sommige mensen willen hun badkamer renoveren zonder te breken. Dat wil zeggen dat er geen sloop- en hakwerkzaamheden plaatsvinden. Dat betekent dat we een nieuwe vloer of wand bijvoorbeeld over de bestaande heen plakken. Of dat kan, hangt af van uw persoonlijke situatie. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!

Kosten badkamer renovatie en kosten badkamer verbouwing

Wat kost een badkamer renovatie? Wat kost een badkamer verbouwing? Dat ligt natuurlijk aan de wensen voor uw badkamer. Wij hanteren concurrerende tarieven met kwaliteitsgarantie. U weet dus zeker dat alles professioneel en vakkundig gebeurt.

Onze prijs

Onze prijs bestaat uit: materiaalkosten, arbeidskosten en afvoerkosten. Hoe minder u laat renoveren, hoe goedkoper het is. We verklappen alvast dat we goede prijzen hanteren en geen verborgen kosten rekenen. Zo weet u waar u financieel gezien aan toe bent!

Badkamer verbouwen all in

Badkamer verbouwen all in betekent dat de badkamer volledig naar uw wensen en eisen wordt gebouwd. We leveren sanitair, doen het leidingwerk (water, riool en elektrisch) en zijn daarnaast verantwoordelijk voor de montage, het tegelen en andere dingen die bij uw verbouwing komen kijken. Uw voordeel: één aanspreekpunt en één factuur!

Badkamer verbouwen tips

Bij een verbouwing, of dat nu van uw badkamer of van uw woonkamer is, kunt u het beste een plan maken. Wat is de huidige situatie en wat zou u graag willen veranderen? Laat u in dit proces niet leiden door huidige trends, maar maak tijdloze keuzes waar u nog lang mee vooruit kunt. Hieronder staan enkele tips om u op weg te helpen.

Denk eerst aan het ontwerp

Een ontwerp kan bestaan uit kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van een douchecabine. Maar u kunt ook voor een volledige badkamerrenovatie kiezen. Een voordeel is dat u alles naar eigen smaak kunt ontwerpen, wij zullen het vervolgens op maat voor u inrichten. Een nadeel is dat het meer zal kosten. Als u weet wat u wilt, kunnen wij kijken of dat haalbaar is en wat daarvoor nodig zal zijn.

Stappenplan maken badkamer renovatie

De badkamerindeling is een belangrijk onderdeel van het stappenplan. Houdt u hierbij rekening met de ruimte die u ter beschikking heeft. Als alle wensen bekend zijn, kunnen wij een stappenplan met bijbehorend kostenplaatje presenteren.

Logische indeling maken voor de badkamer

Bij een badkamer verbouwing moet u zich namelijk goed bewust zijn van de beschikbare ruimte. Houdt u daarom rekening met onderstaande afmetingen:

OnderdeelBenodigde ruimte
Lichtbad>2m²
Douche>1m²
Inloopruimte van inloopdouche>180cm
Inloopruimte gewone douche>70cm
Uitstapruimte bij het bad>65cm
Ruimte wastafel voorkant>65cm
Ruimte wastafel zijkant>15cm
Wc voorkant>50cm
Wc zijkant>20cm

Levensloopbestendige badkamer tips

Een goed verbouwde badkamer zal zeker vijftien jaar meegaan. In die tijd kan er heel wat gebeuren. Denk aan gezinsuitbreiding, met kinderen die graag in bad gaan. Bent u al wat ouder? Dan let u waarschijnlijk meer op praktische voordelen, zoals een inloopdouche van bijvoorbeeld de Nederlandse douchewandenfabrikant Sealskin. Dat geeft meer bewegingsruimte. Gaat u de badkamer verbouwen omdat u uw woning gaat verkopen? Verplaats u dan in de behoeften van potentiële kopers.

Vergeet de badkamerverlichting niet

De badkamerverlichting is een onderbelicht onderdeel van badkamerverbouwing, dat is zonde. Want met goede verlichting creëert u de juiste oriëntatie én sfeer. U moet echter wel rekening houden met het spiegelverlichting punt uit het bouwbesluit en met de zone-indeling volgens NEN-1010. In zone O mag namelijk geen verlichting worden geplaatst. Tot slot kunt u het beste kiezen voor ledverlichting: dat is duurzaam en energiebesparend. Heeft u advies nodig over het verlichtingsplan voor uw badkamer? Wij denken graag met u mee!

Nieuwe badkamer nodig? Hier moet u op letten.

Misschien denkt u wel: ik wil een compleet nieuwe badkamer, die ik helemaal naar wens in kan richten. Geen probleem, zolang u weet waar u op moet letten! U kunt het beste kiezen voor een partij die het van A tot Z voor u oplost. Van het loodgieterswerk tot en met het leveren van het sanitair. Dan heeft u een vast aanspreekpunt en een goed overzicht van de kosten. Wel zo overzichtelijk! Bij ons kunt u gratis advies aanvragen, eventueel met een offerte (geen verborgen kosten). Dit is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Wij zijn uw badkamerspecialist in regio Groningen-Assen!

Uw badkamer professioneel laten verbouwen, voor een betaalbare prijs? Bel ons om uw badkamerdromen te verwezenlijken! Wij weten precies wat er nodig is om uw badkamer te renoveren of verbouwen. Ook kunt u bij ons terecht voor een nieuw badkamermeubel, douche, toilet, inloopdouche, vloerverwarming, handdoekradiator of verlichting. We benutten elke centimeter en creëren een prettige sfeer. Hierbij vormen we graag samen met u een team! Neem gelijk contact met ons op en ontdek uw mogelijkheden.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews