Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Warmteterugwinning

Warmteterugwinning is een zeer verstandige keuze om energie te besparen en te verduurzamen.

Uit je ventilatie lucht warmte en energie terugwinnen kan door een WTW met een kruiswisselaar en of een warmtewiel worden bereikt. In beide gevallen spreek je van een gebalanceerde ventilatie. Het rendement van WTW kan verschillen tussen 70% en meer dan 90%. Dit laatste alleen door WTW met een warmtewisselaar met een warmtewiel. Doordat het een mechanisch gebalanceerde ventilatie is, kun je de ventilatie aanpassen naar diverse omstandigheden en daarmee altijd verzekerd zijn van een gezond binnen klimaat. Omdat er minder energie verloren gaat kan je dus een kleiner vermogen toepassen om de ruimtes te verwarmen en dus bespaar je niet alleen energie maar ook geld doordat de verwarmingsinstallatie eventueel goedkoper uit toevoeren is. Een voorbeeld wanner deze worden toegepast is in nul energiewoning oftewel passief huis.

Douche WTW

Warmte terugwinng kan ook door middel van vloeistoffen. Een praktische oplossing is de douche wtw, hiermee wordt koud water naar de douchekraan voor verwarmt door middel van afvalwater, zodat er uiteindelijk minder warmwater moet worden toegevoegd. Wanneer je de douche of badkamer gaat vernieuwen of renoveren overweeg dan om een douche wtw aan te leggen.

ecoflo warmtewisselaar

Warmterugwinning uit rookgassen van je cv-ketel kan met de Ecoflo. Dat is een warmtewisselaar die bovenop een HR-combiketel wordt geplaatst en zo de resterende energie uit het rookgas haalt. Vervolgens gebruikt hij deze warmte om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor daalt het gasverbruik en is een besparing mogelijk van 33% op het jaarlijkse gasverbruik.

Bespaar nu en win energie terug. Meer informatie of een scherpe offerte neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Contact

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews