Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Douche renovatie, reparatie & installatie in regio Assen – Groningen

De douche is het belangrijkste deel van uw badkamer. U komt er om ‘s ochtends goed wakker te worden, te ontspannen en natuurlijk om uzelf op te frissen. Dan is het wel zo fijn als u een krachtige waterstraal en een mooie douche heeft. En daar kunnen wij voor zorgen! Wij helpen u graag met de renovatie, reparatie of installatie van uw douche. Ook kunt u ons vragen om losse onderdelen te plaatsen of om lekkages op te lossen.

Meer informatie over douche renovatie ga gelijk naar:

Nieuwe douchecabine of douchebak plaatsen bij douche renovatie

Met een nieuwe douchecabine of douchebak creëert u een nieuwe, veilige en comfortabele douche-ervaring. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende douchesystemen met allerlei extra, optionele functies. Weet u nog niet precies wat u wilt? U kunt vrijblijvend advies aan ons vragen. Niet alleen over uw douche(cabine), maar ook over de rest van uw badkamer.

Douche onderdelen plaatsen en installeren

Alle onderdelen die een douche kan hebben, kunnen wij bestellen, plaatsen, installeren en monteren. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende douche-onderdelen:

 • Douchebak
 • Douchecabine
 • Inloopdouche
 • Douchegoot
 • Douchewand
 • Douchedeur
 • Douchescherm
 • Douchekraan
 • Doucheslang

Douchekraan kiezen

De douchekraan en douchekop zijn twee belangrijke keuzes voor uw nieuwe douche. Of voor uw douche renovatie. Welke douchekraan gaat u kiezen? Met de juiste douchebediening kunt u moeiteloos de waterkracht en de temperatuur aanpassen. Ook kunt u eenvoudig schakelen tussen hoofd- en handdouche.

Als u kinderen heeft, adviseren wij de douchethermostaatkraan met CoolTouch® technologie. Hierdoor wordt ook het kraanhuis nooit heet. Bovendien met een kinderveilige temperatuurbegrenzer. Hierdoor kan de temperatuur niet zomaar voorbij de 38°C worden gedraaid als de kinderen er op een onvoorzien moment toch aanzitten.Wel zo veilig!

Douchekop selecteren

Bij de douchekop kunt u kiezen uit een stortdouche, regendouche, waterbesparende douchekop of een douchekop met verschillende standen. Daarnaast kunt u kiezen voor een vaste muuropstelling, wat vaak ruimte en onderhoud scheelt, of voor een douchekop die u op verschillende hoogtes kunt instellen. Wij kunnen elke soort douchekraan- en kop installeren, op een manier die goed bij uw badkamer past. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Douche renoveren of repareren

Heeft uw douche een opknapbeurt nodig? Laat ‘m renoveren en hij lijkt als nieuw. Kies bijvoorbeeld voor een renovatie van uw douchebak, of kies voor een ander ontwerp en indeling van de ruimte. Dat oogt meteen heel anders. Maar u kunt ook kleinere verbeteringen doorvoeren, zoals een andere douchekraan, douchegoot of doucheputje. Of u kunt dat plakkerige douchegordijn eindelijk eens vervangen.

Douche renovatie?Wat zijn de mogelijkheden?

 • Energiezuinige renovatie
 • Gedeeltelijk renoveren
 • Volledige renovatie
 • Inloopdouche aanleggen
 • Huidige douche vervangen
 • Douche renovatie in 1 dag
 • Kleine en grote reparaties

Renovatie doucheputje

Kent u dat gevoel dat het water niet wegstroomt? Of dat uw haren – of die van gezinsleden – in het doucheputje vast blijven zitten? Hoog tijd om een einde te maken aan die frustraties en uw doucheputje te laten renoveren. Wij plaatsen niet alleen een nieuw doucheputje, maar kijken ook naar onderliggende problemen, zoals een verstopte leiding.

Renovatie douchebak

Na een tijdje verslijt uw douchebak. Het kan verkleuren, er kunnen scheuren in komen en de kitnaden kunnen verslijten. Hierdoor kan lekkage ontstaan. Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een nieuwe douchegoot, douchebak of doucheput te laten plaatsen.

Douchewand renoveren

Voor een douchewand renovatie heeft u meerdere opties. Het opnieuw betegelen en stucen, of nieuwe tegels over de oude tegels plakken. Daarnaast kunt u wandpanelen (zoals renovatiepanelen of sandwichpanelen) laten aanbrengen. Wilt u alvast wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij de toonaangevende afwerking van HÜPPE EasyStyle. Uiteraard kunnen wij dergelijke werkzaamheden voor u uitvoeren.

Energie besparen door douche te renoveren

Als u uw douche gaat verbouwen, kunt u ook nieuwe keuzes maken in uw energieverbruik. Met behulp van de juiste techniek, zal u straks energiezuinig douchen. Hieronder volgen vier manieren om energie te besparen door uw douche renovatie:

 1. Isoleer uw douchewanden, in combinatie met muurverwarming
 2. Vervang bestaande radiatoren met vloerverwarming
 3. Bespaar op warmwaterkosten door een douche-WTW te plaatsen
 4. Kies voor een gelijkstroomventilator, eventueel met warmteterugwinning

Wat kost een douche renovatie?

De kosten voor een douche-renovatie zijn afhankelijk van uw wensen. De prijs is altijd opgebouwd uit: materiaalkosten, arbeidskosten en afvoerkosten. Hoe meer u laat renoveren, hoe hoger de kosten. Uiteraard krijgt u altijd een keurige specificatie, zowel in de offerte of op uw factuur. De kosten voor sloopafval vermelden wij apart.

Kosten besparen bij douche renovatie

In overleg kunt u besparen op de sloopkosten voor uw doucherenovatie. Bijvoorbeeld door wandtegels en vloertegels zelf uit te breken. Of door overige sloopwerkzaamheden te doen. Zoals het verwijderen van een bestaand badmeubel of bad. U bespaart het meeste als u dit sloopafval zelf afvoert.

Daarnaast moet u onthouden dat u de renovatie u geld op kan leveren. Bijvoorbeeld als u uw huis te koop zet. Met een geweldige douche is uw huis meer waard en is een potentiële koper sneller verliefd op de woning. Als u de woning snel moet verkopen, komt u al een heel eind met budgetvriendelijke vernieuwingen. Zoals een likje verf, een andere wastafelkraan of nieuwe doucheverlichting. Voor extra succes past u onderstaande tips toe.

Tips voor een droomdouche

 • Creëer een tweede doucheruimte, daar scoort u zeker punten mee
 • Kies voor een tijdloos ontwerp en ga niet mee in hippe badkamertrends
 • Laat een jacuzzi, sauna of doucheradio achterwege (onderhoud en energiekosten)
 • Selecteer neutrale kleurencombinaties zoals wit, zwart en grijs
 • Zorg voor een levensloopbestendige douche, zonder obstakels of hobbels

Wij zijn uw douche specialist in regio Groningen – Assen!

Douches zijn er in vele soorten en maten. Van luxe douchecabines tot simpele douchebakken met een douchegordijn. In grote badkamers staat een inloopdouche mooi, terwijl kleinere badkamers baat hebben bij een douchedeur- of cabine. Benieuwd wat wij voor uw douche kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews