Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Meet en Regeltechniek Installaties

Meet en regeltechniek belangrijk onderdeel van verscheidene huis en gebouw technische installaties. Onmisbaar in verwarming installaties, koeltechnische installaties, lichtregeling installaties,alarm installaties en andere diverse automatisering technieken.

Meet en regeltechniek onmisbaar in gebouwen, industrie en in de woningbouw installaties.

Meet en regeltechniek is niet meer weg te denken in gebouwen en in de woningbouw installaties. Denk bijvoorbeeld aan ruimte thermostaat die de cv-ketel aanstuurt.  Kenmerkend voor de meet- en regeltechniek is dat deze techniek in feite bestaat uit twee groepen: de meettechniek en de regeltechniek.

Meettechnieken en regeltechniek.

De meettechniek is een vervolgens weer een verzamelnaam van verschillende technische systemen waarmee metingen kunnen worden gedaan, zoals het meten van druk, inhoud en temperatuur. De regeltechniek wordt bijvoorbeeld gebruikt om de druk te bepalen of de temperatuur in te regelen.

Huisautomatisering.

Ook Domotica regelt diverse aansturing zoals automatische zonwering, licht scenes, alarm, ventilatie, verwarming, koeling ect…!

PLC Regeling.

Regeltechniek werd in het verleden vaak met relais gerealiseerd. Tegenwoordig doormiddel van plc’s. Deze worden geprogrammeerd zodanig dat de gewenste regeling tot stand is gekomen.

Industriële regeltechniek.

In de industrie is regeltechniek een must. Diverse bedrijfsprocessen worden bewaakt en bij geregeld. Dit door middel van elektrisch componenten, lucht en op oliedruk al naargelang wat ervoor vereist is.

Lichtregeling regeling.

Voor grote gebouwen is in het kader duurzaamheid daglicht regeling, lichtregelingen op basis van aanwezigheid, lux zeker een goede manier om energie te besparen. Je moet dan denken aan dimmen van het licht, aan en uitschakelen diverse armaturen etc.….

Huistelefonie.

Langer zelfstandig wonen kan worden bevorderd door regeltechniek. Denk huistelefoon met bijvoorbeeld een camera zodat je veilig op afstand de deur kan aan openen.

Toepassing meet en regeltechniek

Meet en regeltechniek is praktisch overal toepasbaar en is zeer divers. Heb je vragen of een probleem op meet en regeltechnisch gebied? Informeer ons dan vrijblijvend en wij zorgen voor een passend advies, offerte en installatie.

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews