Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Luchtverwarming

Verwarmen of koelen door middel van luchtverwarming gecombineerd met ventilatie heeft verschillende voordelen. Dit is nu zeker actueel! Als installateur kunnen wij verschillende luchtverwarming systemen voor je realiseren, installeren en onderhouden.

GasLos met luchtverwarming?

Nu je de je energievraag van je woning wil reduceren door middel van isolatie en kierdichting, wordt ventileren extra belangrijk! Luchtverwarming kan met een warmtepomp worden uitgevoerd. Ook op elektriciteit wanneer je warmtevraag zeer gering is in combinatie met zonnepanelen. Om de warmtevraag zo klein mogelijk te maken is een luchtverwarming systeem in combinatie met warmtepomp en warmteterugwinning WTW een prima oplossing.

Luchtverwarming is kostenbesparend en zuivert lucht:

Kostenbesparend doordat de luchtkanalen kunnen zowel gebruikt worden voor de ventilatie als voor de luchtverwarming. Dit is niet alleen kostenbesparend maar vergroot ook het comfort. Wanneer je later wil uitbreiden naar een bevochtiger, airco of een elektronische filter. De luchtkanalen kunnen weggewerkt worden in de grond, chape of kelder.

Zuivere lucht door de circulerende lucht te filteren, bevochtigen of koelen. Dit zorgt ervoor dat elke kamer steeds voorzien word van frisse en gezonde lucht. Als je weet dat de lucht in een kamer slechts enkele uren goed blijft bij gebruik is deze manier van verwarmen dus een prima keus.

Houdt stof tegen doordat de lucht die gerecupereerd wordt uit de kamers door een filtersysteem gaan. Dit filtert het rondzwevend stof tot maar liefst 95% . Voor een complete zuivering kan je de luchtverwarming ook nog aanvullen met een elektronische filter. Deze haalt naast 99% stof ook huisstofmijt, pollen en bacteri├źn uit de lucht. Voor mensen met allergie├źn kan deze verwarming dus zeer interessant zijn.

Bestaande luchtverwarming met warmtepomp?

Ook bestaande luchtverwarming systemen kunnen worden losgekoppeld van het gas en worden gekoppeld aan een warmtepomp op elektriciteit. Interesse in een nieuwe of te renoveren luchtverwarming systeem?

Installeren luchtverwarming?

Heb je vragen over het installeren van luchtverwarming in je woning of bedrijfspand. We informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews