Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Vloerverwarming ontluchten in 10 stappen.

Vloerverwarming ontluchten kun je het beste eenmaal per jaar doen. Doordat de vloerverarming meestal het laagste punt van de centrale verwarmingsinstallatie is. Indien je het op een beloop laat gaan ontstaat de kans dat je vloerverwarming niet optimaal functioneert. Gevolg de vloer wordt niet gelijkmatig verwarmt. In het slechtste geval worden een of meerdere groepen in zijn geheel niet warm. Deze procedure kan je ook toepassen om wandverwarming te ontluchten.

We leggen hier stapsgewijs uit in 10 stappen hoe je zelf je vloerverwarming kan ontluchten.

  1. Zet de kamerthermostaat dusdanig laag zodat de cv ketel niet kan aanslaan. Ben je daarvan niet zeker schakel dan de verwarming ketel uit. Indien je deze stap volgt raadpleeg altijd de handleiding die bij de cv ketel hoort. Wacht na deze instelling minimaal even 5 minuten.
  2. Schakel dan de vloerverwarmingspomp uit. Dit kun je doen d.m.v. de stekker uit het wcd te halen.
  3. Sluit dan het retour afsluitventiel van de vloerverwarming verdeler. Over het algemeen zit er een imbus ventiel achter het dopje op het afsluitventiel. Draai deze rechtsom tot het niet verder kan. Echter tel wel het aantal slagen zodat bij opening het retour ventiel weer op de juiste stand staat. Tip noteer het aantal slagen.
  4. Draai dan alle vloerverwarmingsgroepen dicht.   
  5. Indien er vul aansluiting op de verdeler zit en er de mogelijkheid is hieraan een vulslang aan te sluiten doe dat dan. Zo niet zorg er voor dat de verwarmingsinstallatie op voldoende druk blijft d.m.v. vul opening van de verwarmings installatie. Tip laat de vulslang altijd even vol water stromen anders breng je veel lucht in de installatie.
  6. Open dan een willekeurige groep en ontlucht dan de verdeler met behulp van een ontluchtingssleutel.
  7. Draai na deze groep is ontlucht dicht. Herhaal deze handeling bij de andere groepen.
  8. Als alle groepen zijn ontlucht draai ze allemaal weer open. Draai daarna ook het retour ventiel weer open. Denk aan het aantal slagen!!
  9. Schakel dan de vloerverwarmingspomp weer in.
  10. Je kunt nu weer de thermostaat weer op de normale instelling instellen. Indien je de cv ketel is uitgeschakeld kun je deze weer inschakelen. Vergeet niet om de vulslang te verwijderen.

Veel succes bij het ontluchten van je vloerverwarming of wandverwarming. Heb je toch hulp nodig bij het ontluchten? We helpen je graag. Ook voor het inregelen van je vloerverwarming.

Bekijk ook

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews