Kentech BV
Kennis en techniek
Storing? Neem contact op

Groepenkast – Meterkast

Wat is het verschil tussen groepenkast en meterkast?  

Een groepenkast en meterkast worden vandaag de dag nog wel eens door elkaar gehaald. Wanneer u een nieuwe meterkast wilt kopen of uitbreiden, kan het zijn dat u een nieuwe groepenkast wilt kopen.

Het is belangrijk om te vermelden dat een meterkast een ruimte is in een woning, fabriek, kantoorpand etc. is. En dat een groepenkast een energieverdeelsysteem is in deze meterkast, die het geheel aan energie verdeelt over de verschillende ruimtes in een gebouw.

De groepenkast én het netwerk van kabels en leidingen dat is aangelegd na de groepenkast, noemen we jou binnen installatie. De binnen installatie is van jou. Als u hierin iets wilt wijzigen schakelt u het beste een erkend installateur in.

Groepenkast kopen

Belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe groepenkast is het even stil te staan met de verduurzaming van gebouwen. Denk aan bijvoorbeeld aan aanschaf nu of later van zonnepanelen, warmtepomp, hybride warmtepomp en of andere grote apparaten.

Groepenkasten zijn te koop in diverse afmetingen en met 1 fase of 3 fase aansluiting. De groepenkasten worden samengesteld met installatie automaten(zekeringen) en in veel gevallen verplicht 2 of meerdere aardlekautomaten en hoofdschakelaar. We leveren en installeren verschillende merken o.a. Eaton (voorheen Holec), ABB en Hager.

Op zoek naar een nieuwe groepenkast of uitbreiding?

We geven graag ondersteuning voor de juiste samenstelling van de groepenkast die bij jou situatie, budget past en tegen een scherpe prijs!

Neem contact met ons op

Contact
Review Review Review Review Review

Ze zijn vakkundig, geven goede adviezen en werken snel. Kon niet beter.

Lees alle reviews